Síť prodejen Electro World se rozroste o 21 obchodů K+B Elektro

Electro World

Electro World Zdroj: Electro World

Provozovatel sítě Electro World, skupina NAY, koupila síť prodejen s elektronikou K + B expert. Pod Electro World se začlení 21 obchodů K+B Elektro. V roce 2020 dosáhla síť K + B Elektro maloobchodní obrat 800 milionů korun.

Dokončení transakce se očekává začátkem dubna a podléhá schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Firmy to uvedly v tiskové zprávě, aniž zveřejnily výši transakce.

Skupina NAY v Česku provozuje devatenáct prodejen Electro World a je jedním z největších řetězců s elektronikou. Na Slovensku je pod značkou NAY 38 obchodních míst, což ji činí lídrem prodeje spotřební elektroniky na Slovensku.

Společnost K+B expert ČR, která vlastní K+B Elektro, i skupina NAY jsou členy mezinárodního sdružení expert International a o různých formách spolupráce jednaly již několik let. „Jsem rád, že se tímto krokem podařilo zajistit úspěšnou budoucnost prodejnám K + B Elektro na českém trhu. NAY je silný partner, jenž dokáže zabezpečit kontinuitu a další rozvoj sítě pod svou značkou Electro World,“ uvedl jednatel K+B expert Peter Franz Weiss.

NAY podle jednoho ze zakladatelů Petera Zálešáka díky transakci posílí svou pozici jednoho z největších maloobchodních prodejců spotřební elektroniky na českém trhu a celkově v regionu střední Evropy. „Síť prodejen K + B Elektro, která se začlení pod novou značkou do sítě Electro World, je komplementární k naší stávající síti prodejen a zdvojnásobí počet míst, ve kterých nás český zákazník může navštívit,“ dodal druhý zakladatel Jan Tomáš.

Společnost NAY působí na slovenském trhu třicet let. Od roku 1992 začala budovat vlastní síť maloobchodních prodejen. V roce 1998 vytvořila koncept velkoplošných prodejen pod registrovanou značkou NAY Elektrodom, který postupně rozšířila po celém Slovensku. V roce 2014 odkoupila síť prodejen Electro World na Slovensku a v České republice.

K+B expert ČR je součástí sítě expert ČR, která se skládá ze šestnácti společníků a 51 prodejen. Mezi další společníky patří Elektro Vision, Elektro Jankovský nebo Elektro Spektrum Největší příležitosti pro další rozvoj vidí expert ČR u nezávislých prodejen středních a menších formátů.