Letošní veletrh spotřební elektroniky CES online: Dron od Sony či rolovací displej jako ze sci-fi

Dron od Sony. Poprvé se o projektu dronu Airpeak mluvilo v listopadu 2020, dosud ale design i podrobnosti o létajícím stroji zůstaly tajné. Na CES se odtajnila nejen podoba, ale i vybavení, například  i full-framový zrcadlový fotoaparát Sony, který umožňuje dynamické natáčení.

Dron od Sony. Poprvé se o projektu dronu Airpeak mluvilo v listopadu 2020, dosud ale design i podrobnosti o létajícím stroji zůstaly tajné. Na CES se odtajnila nejen podoba, ale i vybavení, například i full-framový zrcadlový fotoaparát Sony, který umožňuje dynamické natáčení. Zdroj: Sony

Haptické rukavice od nizozemské firmy SenseGlove umožní nositeli simulovat různé povrchy, jemné i hrubší. Uplatnění mohou najít ve virtuální realitě, tréninkových programech a herním průmyslu.
Displej, co se stočí jako papír do ruličky. Čínská firma TCL na letošním veletrhu CES představila  17palcový rolovatelný OLED displej a 6,7palcový taktéž rolovatelný AMOLED displej. Připomíná vám to sci-fi filmy? Nám také.
Robot Samsungu, co umí uklidit dům a nalít drink. Za pomoci umělé inteligence pozná, že nádobí patří do myčky, tu pak zavře a zapne. Nebo naleje víno a podá vám ho. Tak na zdraví!
Rozšířená palubní deska od Mercedesu se poprvé objeví v elektrickém sedanu EQS, který by měl na trh přijít příští rok. Deska sestává ze tří OLED obrazovek –⁠ hlavní pro řidiče, střední částí s ovládáním zábavního systému či například mapami, a také pravou částí pro spolujezdce, na které si může  třeba pouštět filmy.
Chytrá vana od firmy Kohler s ovládáním přes appku umí připravit relaxační koupel díky kombinaci vody, světla, mlžných oparů a koupelových vůní. Je to jeden ze čtyř produktů, které představila  společnost Kohler, vedle vany i chytrou toaletu, sadu bezdotykových baterií a domácí monitorovací vodohospodářský systém pro zjištění kvality vody v domácnosti.
13
Fotogalerie

Největší světový veletrh spotřební elektroniky CES se nyní z amerického Las Vegas přesunul do on-line světa. Představují se tam nejnovější trendy a aktuální novinky v technologiích. COVID-19 hodně určil i zaměření akce, jednu z hlavních rolí hraje telemedicína a zdravotnická elektronika. Dalším tématem jsou chytré domovy, kde obyvatelé takřka všech států za poslední rok kvůli pandemii strávili většinu času. Podívejte se na výběr toho nejzajímavějšího, co se na akci představuje.