Skupina AAA Auto zvedla zisk o 200 procent na 15,8 milionu eur

AAA Auto

AAA Auto Zdroj: profimedia.cz

Společnost AAA Auto zakončila devět měsíců letošního roku ziskem 15,8 milionu eur, přibližně 397 milionů korun. Meziročně jde o nárůst o více než 200 procent. Celkové tržby jí stouply o 25,3 procenta na 252,6 milionu eur, zhruba 6,3 miliardy korun.

Vyplývá to z neuditovaných výsledků, které dnes společnost zveřejnila. Ve čtvrtletním srovnání je zisk dosažený ve třetím čtvrtletí tohoto roku podle AAA Auto nejlepším čtvrtletním výsledkem od poloviny roku 2007, kdy výkonnost hospodaření skupiny dosáhla svého vrcholu.

Výsledky AAA AutoVýsledky AAA Auto

„Náš odhad čistého zisku za rok 2012 se pohybuje okolo 20 milionů eur, což znamená, že se nám podaří již třetí rok po sobě čistý zisk meziročně zdvojnásobit,“ uvedla generální ředitelka AAA Auto Karolína Topolová.

Počet prodaných vozů vzrostl od ledna do září o 15 procent na 39 tisíc vozů. Rozdíl v mírách růstu prodeje a tržeb byl dán meziročním nárůstem průměrné ceny na prodané auto o šest procent. Hrubý zisk z prodeje vzrostl meziročně o 41 procent na 67,7 milionu eur, zatímco hrubá zisková marže z prodeje meziročně vzrostla o tři procenta na 26,8 procenta.

Zveřejněná čísla potvrzují stoupající trend hospodaření, který je patrný již několik kvartálů, vysvětlil analytik J&T Banky Pavel Ryska. „Firmě se opět podařilo zvýšit marži zisku před odpisy, především zásluhou většího využívání jejích finančních služeb,“ řekl. Na růst čistého zisku měly podle něj pozitivní vliv nižší úrokové náklady díky menšímu dluhu. „Výsledky hodnotíme pozitivně,“ zakončil Ryska.

Akcie firmy po oznámení výsledků reagovaly na pražské burze růstem o víc než pět procent. Ve čtvrtek odpoledne se obchodovaly za 26,57 koruny.

Vývoj akcií AAA Auto na pražské burze za posledních pět let:Graf 1. 11. 2012.Graf 1. 11. 2012. | vagaday@mf.cz