Solaris, křišťálové slunce na vašem stole

Zdroj: MOSER

Mezi novinkami sklárny Moser pro rok 2021 září kolekce nazvaná Solaris. Křišťálová láhev, sklenice na whisky, long drink či destilát váš interiér doslova rozsvítí, a přesto bude za všech okolností působit jemně a elegantně.

Kolekci propojuje čistý tvar válců v různých proporčních vztazích a masivní dno s efektní zlatou vrstvou. Jednotlivé kusy jsou zakončeny dokonale vybroušenou fazetou a broušeny na 12 hran, ve kterých září vrstva 24karátového zlata na dně odlivky. Masivní spodní část funguje jako zrcadlo, které odráží světlo a pohyb okolního světa.

„Konceptem emanace zlatého světla se ve své tvorbě zabývám dlouhodobě“, říká autor designu, sklářský výtvarník a umělecký ředitel sklárny Moser Petr Larva. Při pohledu na dno sklenky vidíme ve „zlatém zrcadle“ odraz světla, který působí jako dotek slunečních paprsků. Zlato se ve sklářství používá již po staletí, v kolekci Solaris je však interpretováno velmi současným způsobem.

Kolekce Solaris je vhodná pro všechny, kteří podporují české řemeslo a jsou hrdí na kvalitní české výrobky s historií. Nové, specifické, a přitom typicky moserovské sklenky se budou skvěle vyjímat v minimalistických a moderních domácnostech a kancelářích.

Kromě novinky Solaris najdete v nabídce pro rok 2021 například rozšíření úspěšných kolekcí Hruška a Caorle, či sérii váz s originálními rytinami vytvořenými k poctě Alfonsu Muchovi, od jehož narození letos uplynulo 160 let.