Starbucks v Británii vytvoří pět tisíc pracovních míst

Starbucks

Starbucks Zdroj: starbucks

Americká síť kaváren Strabucks plánuje ve Velké Británii během pěti let otevřít 200 nových drive-in provozoven a několik dalších klasických poboček. Díky tomu by mělo vzniknout pět tisíc pracovních míst.

„Jsme schopni vytvořit kvalitní pracovní místa v době, kdy jsou nejvíce zapotřebí. A protože polovina našim kavárníků je mladší než 24 let, pomůžeme hlavně mladým nezaměstnaným v době, kdy jejich nezaměstnanost dosahuje rekordní úrovně“ uvedl šéf britských aktivit společnosti Kris Engskov.

Firma má nyní ve Spojeném království devět drive-in prodejen a plánem rozsáhlé expanze reaguje na zájem zákazníků. Tento krok uvítal i ministerský předseda David Cameron. „Vítám oznámení společnosti Starbucks a jsem rád, že vidím pokračující investice a tvorbu pracovních míst v soukromém sektoru,“ uvedl.

Nezaměstnanost ve Velké Británii v říjnu dosáhla 8,3 procenta a dosáhla tak nejvyšší úrovně za 15 let. Mezi mladými ve věku 16 až 24 let je ale situace mnohem horší, bez práce je 23 procent z nich. Mezi červnem a srpnem byl v tomto věku bez práce téměř jeden milion lidí.

Podle dat z loňského roku má Starbucks po celém světě necelých 17 tisíc poboček. V roce 2008 vstoupil i na český trh. Zatím zde otevřel devět prodejen, všechny v Praze.