Teplo ubralo Snowhillu ve Špindlu 15 procent tržeb

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Tomas Kubelka

Loňská zimní sezona, která se vyznačovala vysokými teplotami, srazila tržby Snowhillu ze skupiny TMR ve Špindlerově Mlýně o patnáct procent.

Spolumajitel TMR Igor Rattaj deníku E15 řekl, že letos si lyžaři v areálu zalyžují – i kdyby bylo opět teplo. „Letos se nám podařilo udělat zasněžování, což byla investice za sedmdesát milionů korun. Zrovna v minulé sezoně se totiž ukázalo, že je nevyhnutelné mít umělé zasněžování. Už to máme skoro hotové, už tuto zimu by to mělo fungovat tak, že všechny sjezdovky budou zasněžované,“ uvedl Rattaj.

TMR má ve Špindlerově Mlýně velké plány – podle dřívějších vyjádření chce vybudovat nový sjezdový areál za zhruba 800 milionů korun. Nová sjezdovka s vleky má propojit zatím izolované areály ve Svatém Petru s Medvědínem a Horními Mísečkami. Tomu ale bude předcházet složitá administrativa, takže projekt se uskuteční až v dalších letech. Zatím TMR podle Rattaje dělá v areálu řadu drobnějších prací. Letos už vznikla nová síť půjčoven a obchodů Špindl Motion, jež umožňuje vrátit půjčené vybavení na jiné sjezdovce či výměnu lyží během jednoho dne. Zatím je ve středisku pět takových provozů, v zimě by měly přibýt další.

Novým konceptem je i Špindl Gastronomy. Tam patří dva takzvané Apres-ski bary a dvě restaurace, Na pláni a Svatý Petr. Na Svatém Petru přibude podle Rattaje brzy další bar. „Dbáme na bezpečnost lyžařů, proto jsme už loni instalovali na černé sjezdovce na Medvědíně bezpečnostní sítě. Letos budujeme nové sítě na dojezdu sjezdovky Hromovka, kde předěláváme i celou dojezdovou plochu. Lyžařský most přes Labe bude rozšířen na dvojnásobek,“ dodal Rattaj.

TMR se podle Rattaje soustředí i na aktivity pro letní sezonu, především pro rodiny s dětmi: zřídila proto naučné tematické stezky, dětská hřiště či adrenalinové aktivity.

Igor Rattaj: Krtkoland asi nebude, zábavní park ale postavíme