Ticket Restaurant® Card je IT projektem roku

Ticket Restaurant® Card je IT projektem roku

Ticket Restaurant® Card je IT projektem roku

Ticket Restaurant® Card se stala první celoplošnou elektronickou stravenkovou kartou v Česku a platit s ní mohou lidé již ve více než pěti tisících restaurací. Nyní navíc společnost Edenred získala za kartu od České asociace manažerů informačních technologií CACIO prestižní cenu IT projekt roku 2015.

Ocenění získal Edenred za mobilní aplikaci E-Pay by Edenred, která umožňuje bezkontaktní elektronické platby prostřednictvím chytrých telefonů. Mobilní aplikace zjednodušuje restauracím administrativu a nabízí on-line denní uzávěrky a další moderní služby. „Ocenění si velmi vážíme. Naše řešení přináší výrazné zjednodušení a vyšší komfort pro samotné firmy, jejich zaměstnance i pro partnerské provozovny,“ uvedl generální ředitel společnosti Edenred Martin Bulíř.

Ticket Restaurant® Card se stala první masově rozšířenou stravenkovou kartou na tuzemském trhu. Obědy nebo jídlo s ní platí zaměstnanci více než 100 firem po celé ČR. Edenred již také vybudoval celorepublikovou síť akceptačních míst, ve které jsou jednotlivé restaurace, restaurační sítě, prodejny potravin i obchodní řetězce. „Síť akceptačních míst nadále rozšiřujeme a do konce letošního roku počítáme s tím, že s kartou půjde platit na téměř 10 tisících místech v celé zemi.“ uvedl Martin Bulíř.

Výhodou karty je, že umožňuje rychlé a bezpečné placení obědů a jídla, a lze ji použít i v místech, která nejsou vybavena klasickými bankovními terminály – platit je možné prostřednictvím speciální aplikace v chytrém telefonu nebo tabletu. Firmám a restauracím pak karta výrazně ulehčuje administrativu.

Edenred také nabízí ucelené portfolio moderních elektronických volnočasových benefitů. Vlajkovou lodí je Ticket Benefits® Card, což byla první elektronická karta na placení benefitů na českém trhu. Platit s ní lze za všechny typy benefitů v oblasti sportu, rekreace, kultury i péče o zdraví. S inovativním projektem přišla společnost Edenred i na poli předškolní péče, kde před více než rokem představila své digitální řešení Ticket Junior®. To pomáhá rodičům ušetřit zhruba třetinu nákladů na školky a umožňuje tak umístit více dětí v předškolních zařízeních. Systém se postupně rozšířil a umožňuje rovněž platby kroužků a dalších zájmových činností školáků. Kromě jednotlivých produktů nabízí Edenred pokročilé řešení i pro celkovou správu firemních benefitů formou cafeterie. Tím je Benefits Portal by Edenred®, který zaměstnavateli umožňuje komplexně řídit politiku firemních benefitů a zaměstnanci naopak dává možnost volby těch výhod, které jsou pro něj nejzajímavější.

Společnost Edenred převzala od České asociace manažerů informačních technologií CACIO prestižní ocenění IT projekt roku 2015 za elektronickou stravenkovou kartu Ticket Restaurant® Card. Porotu zaujala mobilní aplikace E-Pay by Edenred, která umožňuje bezkontaktní elektronické platby prostřednictvím chytrých telefonů.

Na fotografii nahoře ředitel pro produkty a marketing Edenred Pavel Kusý (vlevo) a Lukáš Križko, zástupce dodavatele řešení společnosti eMan.