TMR a Snowhill se dohodly na převzetí skiareálu ve Špindlu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Po několika dnech nejistoty kolem pronájmu lyžařského střediska ČSTV ve Špindlerově Mlýně se situace vyjasnila. Slovenská Tatra Mountain Resorts (TMR) a Snowhill gumárníka Tomáše Němce se nakonec dohodly a již od této sezony budou areál provozovat spolu.

Ještě před několika dny se přitom zdálo, že ze společného podniku sejde. Snowhill totiž smlouvy o pronájmu do daného termínu 31. října nepodepsal a TMR pak uvedla, že chce získat pronájem skiareálu od ČSTV i bez Snowhillu.

Nyní se ale situace opět změnila. „K samotnému předání areálu by mohlo dojít 15. listopadu 2012 a následně by již nic nebránilo k úspěšnému startu naší první sezony ve Skiareálu Špindlerův Mlýn,“ uvedl v tiskové zprávě předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Oba hráči mají krkonošské středisko získat společně prostřednictvím firmy Melida. Smlouva o pronájmu mezi skiareálem a Melidou byla podepsána dnes. „Teď se podniknou kroky k tomu, aby ten areál byl předán do pronájmu,“ dodal šéf představenstva skiareálu Libor Varhaník. Podle předchozích informací měl roční nájem od Melidy činit 43,8 milionu Kč.

Během trvání dvacetileté nájemní smlouvy se noví nájemci zavázali investovat 800 milionů korun. Zahrnuje to výstavbu nových lanovek, sjezdových tratí a další infrastruktury. Součástí nájemní smlouvy je i opce na dalších 20 let.

Majoritních 51 procent akcií ve Skiareálu vlastní ČSTV, Svaz lyžařů ČR má 36 procent a Tomáš Němec deset procent. Němcův Snowhill vstoupí do Melidy skrze obchodní společnost SMMR.