Tunisko chce zaujmout moderními prostředky

Tunisko

Tunisko

Tunisko se více než tři roky po revoluci pokouší dosáhnout stejné návštěvnosti jako před ní. Zotavení jde ale pomalu. Loni tam zavítalo 6,2 milionu turistů, o devět procent méně než v roce 2010. Vláda věří, že letos přijede sedm milionů návštěvníků, statistiky za čtvrtletí hovoří o dvanáctiprocentním nárůstu.

Tunisané, kteří jsou na cestovním ruchu závislí, vývoj hodnotí opatrně. „Je pravda, že sem turisté jezdí, hlavně díky výletním plavbám. Jenže z nich máme jen málo, raději zůstávají na lodi,“ řekla serveru Magharebia.com prodavačka suvenýrů. Místní vědí, že důležité je, aby se cizinci cítili bezpečně. Ke snížení jejich obav by mohly pomoci letošní politické změny a zrušení výjimečného stavu.

Země se ve snaze přilákat hosty neomezuje na ověřené atrakce. Národní úřad pro turistiku ve spolupráci s místním klubem fanoušků Hvězdných válek uspořádal světové setkání příznivců série, která se natáčela i v Tunisku. Video k akci si pustily téměř dva miliony lidí. Vláda se v propagaci země celkově stále více orientuje na sociální sítě. Tradiční způsoby jsou podle ní drahé a jejich efekt se projevuje až po delší době.