Uhynulá myš přišla prostějovský Interspar draho - inspektoři jej uzavřeli

Interspar

Interspar Zdroj: ctk

Invazi hlodavců zažil prostějovský Interspar. Myší trus byl ve skladech i na prodejní ploše. Inspektoři nalezli i uhynulé zvíře

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela prodejnu Interspar v Prostějově. Při kontrole v ní našla ve skladu i na prodejní ploše trus hlodavců, ohlodané potraviny a ve skladu také uhynulou myš. Sdělil to mluvčí SZPI Pavel Kopřiva. Ze stejných důvodů SZPI v minulém týdnu dvakrát uzavřela prodejnu Interspar ve Zlíně-Prštném.

„Stopy přítomnosti hlodavců SZPI zaznamenala mimo jiné i v regálech mezi cukrovinkami a potravinami pro děti,“ uvedl Kopřiva. SZPI zahájí s provozovatelem obchodu správní řízení o uložení pokuty.

Provozovateli obchodu inspekce nařídila, aby nechal prostory deratizovat, zavedl účinné postupy proti škůdcům a uklidil prodejní plochu i zázemí provozovny. „Inspekce zároveň zakázala uvádět do oběhu veškeré potraviny se stopami přítomnosti hlodavců,“ doplnil její mluvčí.

Zlínskou prodejnu Intersparu uzavřela SZPI v minulém týdnu nejprve v úterý a po opakované kontrole i ve středu. V obou případech inspektoři v obchodě nalezli myší trus a ohlodané potraviny. Z regálu s oleji na ně dokonce vykoukla živá myš. Podle Kopřivy SZPI běžně s odstupem několika dní kontroluje provozovny uzavřené kvůli škůdcům, aby bylo možné prověřit účinnost deratizace.

Inspekce zakázala prodej v Hypernově