V Penny Marketu úřadovaly myši. Inspekce obchod zavřela

Potraviny po nájezdu hlodavců

Potraviny po nájezdu hlodavců

Inspektoři zavřeli kvůli hlodavcům prodejny v Domažlicích a v Prostějově. Zjistili, že Penny Market v Domažlicích nabízel například okousané zboží zákazníkům. V prodejně Petr Kořínek v Prostějově zase našli myší exkrementy ve všech prostorách provozovny včetně regálů s nebaleným pečivem. Obě provozovny nedostatky odstranily.

domažlickém Penny Marketu zjistili inspektoři přítomnost hlodavců zejména při kontrole cukrářských výrobků a polotovarů. Inspekce proto prodejnu uzavřela a zakázala prodej veškerých výrobků se stopami po hlodavcích. „Provozovatel ve spolupráci s deratizační a úklidovou firmou zjištěné nedostatky následující den odstranil, a inspekce proto při opakované kontrole zákaz uvolnila.

Potraviny po nájezdu hlodavcůPotraviny po nájezdu hlodavců

Potraviny po nájezdu hlodavcůPotraviny po nájezdu hlodavcůPotraviny, které v supermarketu zničili hlodavci

Myší trus a okousané zboží našli inspektoři i v prodejně v Prostějově. „Inspekce konstatovala, že v provozovně nejsou zajištěny hygienické podmínky pro uvádění potravin na trh, neprodleně zakázala užívání prostor,“ uvedl mluvčí SZPI Kopřiva. Díky úklidu inspektoři dnes povolili prodejnu otevřít. Před týdnem inspekce pro rozsáhlý výskyt stop přítomnosti hlodavců v prodejně i na vystaveném zboží uzavřela provozovnu Pekárna Ječnínek ve vestibulu stanice metra Luka v Praze 5. Po opakovaných kontrolách pražský inspektorát SZPI konstatoval odstranění nedostatků a dne 20. března v odpoledních hodinách zákaz uvolnil.