Veterinární správa: Čechy na webu zajímají hlavně kontroly řezníků

Ilustrační foto, vepřové maso

Ilustrační foto, vepřové maso Zdroj: Podhora Marek

Na internetových stránkách Státní veterinární správy se Češi nejvíc zajímají o výsledky kontrol řezníků a obchodníků. Tisíce lidí si už také prohlédlo informace o inspekcích mlékáren nebo dovozového zboží.

Od konce letošního května, kdy veterináři začali zveřejňovat výsledky kontrol, navštěvuje tento web kolem 20 tisíc lidí měsíčně.

„O kontroly v tržní síti, tedy výše zmíněných řezníků a obchodníků, projevilo dodnes zájem 23 362 návštěvníků našich stránek,“ upřesnil mluvčí veterinární správy Josef Duben.

Na druhém místě zájmu veřejnosti jsou podle Dubna prověrky komodit z dovozu, které zaujaly přes šest tisíc spotřebitelů. Stejný počet lidí si prohlédlo informace o inspekcích schválených masných výroben.

„Návštěvníky našich výsledků kontrol také zajímají mlékárny (přes čtyři tisíce zájemců), drůbeží porážky (přes tři tisíce zájemců) a zpracovny vajec (přes dva tisíce zájemců),“ doplnil Duben.

Státní veterinární správa považuje podle mluvčího za velmi dobré, že se veřejnost může snadno přesvědčit, že u českých výrobců a zpracovatelů zjišťuje pouze mezi jedním až maximálně třemi procenty problémů.

„A to zdaleka nejde o problémy se zdravotní závadností, většinou jde o potíže se značením, teplotou, apod. Ani problémy u výrobků z ostatních zemí nepřekračují tři procenta,“ dodal Josef Duben.