Vincentku bude do obchodů dodávat Kofola

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Martin Strachon / Wikimedia Commons

Společnost Kofola, která vyrábí a prodává nealkoholické nápoje, se stala oficiálním distributorem tradiční minerální vody Vincentka pro tuzemské maloobchody a gastronomii. Uvedla to mluvčí Kofoly Jaroslava Musilová. Do lékáren bude minerální vodu s léčivými účinky dál dodávat společnost Vincentka.

V portfoliu Kofoly už je pramenitá a kojenecká voda Rajec, od letošního února je firma také výhradním distributorem prémiových francouzských minerálních vod Evian a Badoit. „Kategorie balených vod patří na českém trhu k objemově významným, ale dlouhodobě čelí poklesu poptávky,“ uvedl marketingový ředitel Kofoly ČeskoSlovensko Jiří Vlasák. Strategií Kofoly je podle něj nabízet špičkovou kvalitu, pestrý výběr a postupně vrátit této kategorii prestiž.

Předseda představenstva společnosti Vincentka Ladislav Šumšal uvedl, že Kofola je pro společnost obchodně a marketingově zdatný distributor. „Máme skvělý produkt a hledali jsme partnera, který je vnímán podobně jako my. Tedy jako tradiční česká značka, která dobře rozumí tomu, co dnes zákazníci žádají,“ uvedl Šumšal.

Profil firmy
Společnost Kofola je součástí skupiny Kofola, která kromě Česka působí ještě na Slovensku, v Polsku a Rusku. Zaměstnává přes 2000 lidí, v Česku jich je kolem 700. Mezi její nejvýznamnější značky patří Kofola, Rajec, Vinea, Hoop Cola, Jupí, Jupík nebo Paola.

Vincentka je léčivá přírodní minerální voda z pramene, který vyvěrá v lázních Luhačovicích na Zlínsku. Využívá se k pitným a inhalačním kúrám při onemocnění dýchacích cest a hlasivek, chorobách látkové výměny, žaludečních a dvanáctníkových vředech a pooperačních stavech. Vincentka je k dispozici v nevratných skleněných lahvích o objemu 0,33 a 0,7 litru.