Walt Disney hledá partnera pro ruský trh

Mickey Mouse

Mickey Mouse Zdroj: Kolaz E15

Světový lídr zábavního průmyslu Walt Disney nebude v Rusku rozvíjet maloobchodní síť sám. Skrze tendr hledá partnera pro své franšízové projekty – síť obchodů s hračkami Disney Play a oděvů Disney Style. Zájem má Dětský svět, jenž patří skupině AFK System a Vladimira Jevtušenkova, a také Inventive Retail Group (IRG), která provozuje obchody re:Store.

Ve prospěch Dětského světa mluví zkušenost v rozvoji sítě obchodů, ale na rozdíl od IRG mu schází znalost práce s franšízami. Jelena Jamščiková z ruské pobočky Walt Disney deníku Kommersant řekla, že vítěz tendru by měl být znám do konce roku 2014, přičemž se čeká zájem i dalších firem.

Formát sítě Disney Play a Disney Style Američané vypracovali speciálně pro ruský trh. Podmínky tendru ukládají, že obě sítě mají mít dohromady 200 obchodů, každý o ploše 100 až 150 metrů čtverečních. Projekt však může narazit na potíže vzhledem k zadání tendru, které partnerovi stanovuje samostatnou dohodu s dodavateli produkce. „V Rusku nejsou dodavatelé značkové produkce Disney, partneři si je budou muset najít v zahraničí, což předpokládá logistické náklady. Ty se mohou odrazit na konečné ceně zákazníkům,“ upřesňuje zdroj Kommersantu.