Walt Disney zvýšil tržby i zisk díky filmovým hitům

Walt Disney

Walt Disney Zdroj: ctk

Americký zábavní gigant Walt Disney zvýšil čtvrtletní zisk i tržby. Ke zlepšení hospodářských výsledků velkou měrou přispěl úspěch filmů Ledové království, Strážci Galaxie a Zloba - Královna černé magie.

Celkové tržby společnosti ve čtvrtém finančním čtvrtletí, které skončilo v září, stouply meziročně o sedm procent na 12,4 miliardy dolarů (277 miliard korun). Čistý zisk se zvýšil o osm procent na 1,5 miliardy dolarů (33,5 miliardy korun), napsala agentura Reuters.

Tržby filmové divize stouply o 18 procent na 1,8 miliardy dolarů. Její provozní zisk se více než zdvojnásobil na 254 milionů dolarů. Podle agentury AP lze navíc očekávat, že Walt Disney bude slavit úspěchy ve filmové branži také v příštích letech.

Společnost Walt Disney v roce 2012 koupila filmové studio Lucasfilm vlastnící autorská práva na sci-fi ságu Hvězdné války. Svůj první příspěvek do této prozatím šestidílné série uvede do kin v příštím roce. Firma rovněž oznámila, že v roce 2017 uvede do kin čtvrtý díl populární animované série Toy Story: Příběh hraček.