Zkrachovala další cestovka, letos druhá. Osmiletá Partner Alivia patřila k menším hráčům

Pláž

Pláž Zdroj: Profimedia

Ještě nezačala letní turistická sezona a úpadek letos ohlásila již druhá cestovní kancelář. Partner Alivia za sebou nechala přibližně 400 poškozených klientů, kteří na zájezd neodletěli. Kancelář aktuálně nemá žádné klienty v zahraničí.

Důvodem úpadku cestovní kanceláře jsou zhoršené ekonomické výsledky. O případu informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

CK Alivia byla pojištěna pro případ insolvence u Union pojisťovňy na částku 12 milionů korun. To by podle odhadů asociace mělo plně pokrýt nároky klientů.

Cestovní kancelář se specializovala hlavně na organizaci zájezdů do Bulharska, Řecka a Turecka. Řadila se spíše mezi menší hráče na trhu, měla roční obrat zhruba 25 milionů korun. Na trhu působila od roku 2005.

Podle sdělení z internetových stránek cestovní kanceláře vstupuje firma dnešním dnem do likvidace. „K tomuto rozhodnutí dospělo vedení CK Alivia po provedení předběžných ekonomických a účetních analýz, které naznačují, že CK by nemusela být schopna v průběhu letní sezóny dostát všem svým smluvním závazkům ať už ke svým klientům, tak i dalším obchodním partnerům z řad ubytovatelů či přepravců,“ uvádí CK na svém webu.

Partner Alivia je druhou cestovní kanceláří, která v letošním roce ukončila činnost. Jak E15.cz již informovalo, minulý týden po 23 letech přestala fungovat jihočeská cestovní kancelář Bolero tours, které se nepodařilo získat povinné pojištění proti úpadku.