Zkrachovalý Pradok se vrátil k podnikání. Láká klienty na internetu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz, Lenka Klicperova

Loni zkrachovalá cestovní kancelář Pradok, v současné době pod dohledem insolvenčního správce, se vrátila do podnikání. Alespoň na internetu, prostřednictvím webu firmy Azuro CK, s.r.o. Ta tvrdí, že s Pradokem nemá nic společného a jde jen o technickou chybu.

Na uvedeném webu azurock.cz v dolní části v rubrice Články první upoutávka láká: „Nevíte, s kterou cestovní kanceláří se vydat na dovolenou? Stejně jako před rokem vycestujte s Pradokem! CK Pradok je zárukou, že prožijete dovolenou, po které jste toužili ve svých snech. Naše cestovní kancelář je sázkou na správnou kartu.“

Propagace Pradoku na webových stránkách Azuro CK dne 26. 3. 2013 ve 13:05 hodinweb Azura CK 26. 3. 2013web Azura CK 26. 3. 2013 | Azuro CK

„Pradok je skutečně v insolvenci, s naší firmouí nemá nic společného,“ řekla na dotaz E15.cz externí spolupracovnice cestovní kanceláře Azuro CK Marie Šmolíková. Podle jejích slov ještě loni existovaly dvě CK - Pradok spol. s.r.o., která skončila v insolvenci, a Pradok CK, s.r.o., již majitel loni v červenci prodal novému vlastníku. A Pradok CK byl poté přejmenován na Azuro CK.

„Azuro CK nemá s Pradokem nic společného. Pokud se na našich stránkách objevila v odkazech upoutávka na tuto společnost či nějaké recenze, jde o chybu webmastera,“ vysvětlila E15.cz Šmolíková.

Podle jejích slov je Azuro CK malou cestovní kanceláří, která se soustředí především na provizní prodej. „Vše je dohledatelné na internetu,“ odmítla Šmolíková jako pouhý externista komentovat otázky E15.cz na podrobnosti okolo prodeje Pradoku CK.

Azuro CK vlastní Petr Malý, zůstalo prý v rodině

Z obchodního rejstříku vyplývá, že v současnosti je majitelem 100procentního obchodního podílu v Azuro CK podnikatel Petr Malý. Jak však upozornil server Krachycestovek.cz, Malému není zkrachovalý Pradok zcela neznámý.

Jiří Káš, majitel Pradoku, dříve podle tohoto serveru podnikal prostřednictvím dvou eseróček. Cestovní kancelář měl napsanou na firmu Pradok spol. s.r.o. a právě ta minulý rok skončila v insolvenci.

Další jeho společnost – Pradok CK, s.r.o. – se zabývala prodejem letenek, povolení k provozování CK neměla a bankrot se jí netýkal.

„Cestovní kancelář Pradok loni v březnu získala koncesi na provozování cestovní kanceláře, v závěru července se přejmenovala na Azuro CK, s.r.o. a Káš zároveň skončil ve funkci jednatele. Následně firmu prodal za 100 tisíc korun podnikateli Petru Malému, napsal uvedený server.

Redakce portálu Krachycestovek.cz však získala zajímavou informaci. Jeden všímavý čtenář ji upozornil, že Petr Malý je synem Kášovy současné manželky Stanislavy Kášové, dřívějším jménem Stanislavy Malé.

Vypadá to tedy, že Pradok CK zůstal i po prodeji v rodině. „Jiřího Káše jsme požádali o vyjádření, ale ten na e-mailem zaslané otázky nereagoval,“ uvedl server. Pikantní je, že doména zkrachovalé Kášovy cestovky Pradok.cz na internetu stále ještě v současnosti také funguje, ovšem s odkazem na Azuro CK.

Web Pradok.cz 26. 3. 2013 v 13:05 hod.

web Pradoku 26.3. 2013web Pradoku 26.3. 2013 | Pradok