Alza.cz nabízí elektronické noviny a časopisy. Včetně archivních čísel

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Alza

Internetový prodejce Alza.cz spustil prodej elektronických novin a časopisů. V nabídce bude až 500 titulů, a to i archivních čísel, která již v běžné prodejní síti nelze koupit. Po srpnovém převzetí většinového podílu distributora a prodejce elektronického předplatného novin a časopisů Publero tím Alza rozšiřuje nabídku digitálního obsahu v sekci Alza Media.

Nabídka v sekci Alza Media představuje více než 1,6 milionu elektronických produktů, které kromě tradičního softwaru a PC her zahrnují také elektronické a audioknihy, hudbu a filmy. Alza nabídne jednotlivá čísla novin a časopisů včetně archivu, který čítá 11 000 výtisků, a možnosti předplatného.

V elektronických novinách vidí budoucnost

V létě společnost koupila většinový podíl v e-prodejci Publero. „V růstu této kategorie vidíme velký potenciál, protože elektronické časopisy jsou, oproti papírovým, levnější, ekologičtější a přinášejí komfort pro čtenáře. Elektronické časopisy, stejně jako další produkty v této kategorii, umožňují mít stovky titulů v jednom zařízení,“ uvedla tehdy mluvčí alza.cz Šárka Jakoubková.

Společnost Alza.cz se zabývá prodejem výpočetní techniky a elektroniky od roku 1994. Loni dosáhla tržeb 11,1 miliardy korun a vyřídila přes 3,3 milionu objednávek. Denní návštěvnost webových stránek www.alza.cz přesahuje 200 000 uživatelů.