APRA reaguje na kritiku Adama Komerse na fungování zpravodajství České televize

Česká televize

Česká televize Zdroj: E15

Asociace PR agentur zareagovala na dopis dnes již bývalého zástupce šéfredaktora zpravodajství České televize Adama Komerse, který se snažil spojit fungování zpravodajství této veřejnoprávní instituce s prací PR agentury Bison & Rose.

Ve vyspělých státech je zcela standardní, že orgány státní správy, samosprávy a veřejné služby najímají PR agentury právě za účelem konzultace a práci s informacemi. Zlepšení komunikace a přenosu informací orgánů státní správy a samosprávy je nesporně v zájmu široké veřejnosti, uvádí v Tiskové zprávě APRA.

Protest proti údajně nepřijatelným praktikám spolupráce státní správy, samosprávy a veřejné služby s PR agenturami pouze dokazuje hlubokou neznalost širšího kontextu profesionálního komunikačního trhu, na kterém se podílí jak PR agentury tak i jejich klienti, myslí si APRA.

„APRA, která sdružuje přední poskytovatele PR služeb v České republice, vypracovala Metodickou příručku pro zadavatele při zadávání veřejných zakázek na PR služby,“ dodává k tomu navíc také Barbora Bělíková, výkonná ředitelka APRA.