Asociace institucí manažerského vzdělávání vyhlásila osobnosti roku

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: NASA/GSFC/Debbie McCallum via Wikimedia Commons (CC BY 2.0)

Asociace institucí manažerského vzdělávání (AIMV), Česká andragogická společnost (ČAS) a LIGS University společně vyhlásily vítěze cen Osobnost vzdělávání dospělých 2014 a LIGS AWARDS 2014. Vítězi ve svých kategoriích se stali Ctibor Határ, Olga Lošťáková a Petr Koten.

V rámci slavnostního večera, který se konal pod záštitou ministra školství, mládeže a tělovýchovy ČR Marcela Chládka a za přítomnosti prvního sekretáře velvyslanectví Republiky Kazachstán, pana Damira Uazhanova, dne 5. 2. 2015 v Clarion Congress Hotel Prague, byli vyhlášeni vítězové cen LIGS AWARDS 2014 a Osobnost vzdělávání dospělých 2014.

„Jako první byli tradičně vyhlášeni vítězové ceny Osobnost vzdělávání dospělých. Tato cena je vyhlašovaná ve dvou kategoriích a to Rozvoj teorie vzdělávání dospělých a andragogiky a Praktická aplikace vzdělávání dospělých a andragogiky (trenér, školitel, lektor, tutor, kouč apod.),“ řekl za organizátory Pavel Makovský. „Cenu vyhlašuje již šestým rokem Asociace institucí manažerského vzdělávání (AIMV) společně s Českou andragogickou společností (ČAS) v rámci snahy o ocenění významných osobností působících na poli vzdělávání dospělých a úsilí o popularizaci celého odvětví,“ doplnil Makovský.

Vítězem kategorie Praktická aplikace vzdělávání dospělých a andragogiky (trenér, školitel, lektor, tutor, kouč apod.) se stala Olga Lošťáková, která je dlouholetým trenérem a koučem v oblasti měkkých dovedností.

Vítězem kategorie Rozvoj teorie vzdělávání dospělých a andragogiky se stal Ctibor Határ, který působí na Pedagogické fakultě Univerzity Konstantina Filozofa v Nitře. V rámci svojí vědecko-výzkumné činnosti se zabývá teoreticko-metodologickými a praxeologickými otázkami sociální pedagogiky, sociální andragogiky a geragogiky. Zabývá se též sociálně-výchovnou péčí o seniory.

„Jako další byl vyhlášen vítěz ceny LIGS AWARDS 2014. Cílem ceny LIGS AWARDS je najít a představit osobnosti, které se podle navrhovatelů významně podílí na rozvoji odvětví dalšího profesního vzdělávání v České republice a dále propagaci významu vzdělávání dospělých ve společnosti,“ dodal Pavel Makovský. Vítězem V. ročníku LIGS AWARDS 2014 se stal Petr Koten, který pracuje od roku 2005 v České společnosti pro jakost na pozici výkonného ředitele.

Šéf BP Tony Hayward: nejvíce nenáviděný manažer v Americe