AV Media dnes koupila ProMoPro

Společnost PROMOPRO spol. s r.o. zajišťovala dodávky audiovizuální techniky na konference v Praze a regionech. Od úřadu vlády dostala zaplaceno zhruba 550 milionů korun. Podle ministerstva financí (MF) ale není zřejmé, co stát získal asi za polovinu plateb.

Společnost PROMOPRO spol. s r.o. zajišťovala dodávky audiovizuální techniky na konference v Praze a regionech. Od úřadu vlády dostala zaplaceno zhruba 550 milionů korun. Podle ministerstva financí (MF) ale není zřejmé, co stát získal asi za polovinu plateb. Zdroj: CT

AV Media, která se zaměřuje na služby audiovizuální komunikace, dnes podepsala smlouvu o odkoupení 100% podílu ve společnosti ProMoPro.

Společnost AV Media byla založena v roce 1992 a svým klientům poskytuje služby návrhů systémů, projekce, instalace, vzdálené správy a servisní péče. Firma zaměstnává 170 lidí, kteří pracují jak v pražské centrále, tak v dalších šesti pobočkách. Je členem mezinárodní asociace InfoComm podporující celosvětově audiovizuální odvětví a držitelem certifikátu CAVSP (Certified AudioVisial Solution Provider). Obrat AV Media vloni činil 725 mil. Kč.

ProMoPro vznikla v roce 1993 a má za sebou realizaci řady akcí, a to včetně kontroverzní zakázky pro zasedání NATO, Světové banky a MMF. V roce 2012 firma dosáhla obratu téměř 51 mil. Kč.