Bývalá šéfka pošty Hrdá nastoupila do čela agentury Médea

Marcela Hrdá, Česká pošta

Marcela Hrdá, Česká pošta Zdroj: E15 Anna Vackova

Bývalá generální ředitelka České pošty Marcela Hrdá, kterou z funkce loni na konci února odvolal tehdejší ministr vnitra Radek John (VV), se stala výkonnou ředitelkou mediální agentury Médea vlivného podnikatele Jaromíra Soukupa. Píšou to dnešní Lidové noviny.

Médea, kterou bude nyní Hrdá řídit, je největší mediální agenturou v zemi. Ovládá zhruba pětinu českého trhu, loni zvýšila tržby o 15 procent na 191 milionů eur (zhruba 4,7 miliardy korun).

Mezi její největší klienty patří státní a polostátní firmy jako České dráhy, ČEZ, České aerolinie nebo Lesy ČR, píšou LN a připomínají, že nyní patří mezi klienty agentury i Česká pošta, když krátce po odvolání Hrdé nahradila Soukupova společnost dosavadní agenturu PHD.

Hrdou do čela pošty na konci roku 2009 jmenoval tehdejší ministr vnitra Martin Pecina (ČSSD). Před tím čtyři roky působila ve vrcholových pozicích ve společnosti Letiště Praha a po odchodu z České pošty byla generální ředitelkou Slovenské pošty.

John Hrdé vytýkal nekoncepčnost při tvorbě strategie pro další roky, postup při rušení pošt a podcenění přípravy na transformaci pošty ze státního podniku na akciovou společnost před chystanou liberalizací trhu.