Česká televize rozšiřuje sportovní zpravodajství

Rozšířené zpravodajství ČT sport se bude vysílat z nového studia, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota

Rozšířené zpravodajství ČT sport se bude vysílat z nového studia, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota

ČT sport bude od pátku nově vysílat pravidelné pětadvacetiminutové denní zpravodajství. Mezi dalšími změnami, které sportovní fanoušky s přechodem na podzimní schéma čekají, je i nová grafická podoba kanálu, a to včetně studia, odkud budou vysílány nejen zprávy, ale i přenosy sportovních utkání.

„ČT sport na podzim zásadně rozšíří své zpravodajství. Nový formát nám umožní informovat diváky i o těch sportech, které doposud nemohly dostávat takový prostor, a do zpravodajství budeme moci zařazovat také přehledné statistiky a tabulky k pravidelným ligovým soutěžím, prostor dostanou i zajímaví hosté,“ popisuje výhody rozšířeného sportovního zpravodajství výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Rozšířené zpravodajství ČT sport se bude vysílat z nového studia, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota. Diváci jej poprvé uvidí o pátečním poledni, večer se z něj pak stane studio, odkud bude komentováno finále Supercupu UEFA mezi FC Bayern Mnichov a FC Chelsea.

„Do nového studia jsme se snažili promítnout dynamiku a emoce, které sport provázejí. Je proto futuristické a proměnlivé. Díky obrazovkám, digitální LED podlaze, systému kombinovatelných prvků a svícení se může měnit pořad od pořadu. V pátek večer tak například bude v klubových barvách fotbalových rivalů. Jinou podobu pak samozřejmě dostane u zpráv,“ doplňuje Jiří Ponikelský.

Rozšířené zpravodajství ČT sport se bude vysílat z nového studia, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav HolotaRozšířené zpravodajství ČT sport se bude vysílat z nového studia, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota

Rozšířené sportovní zprávy poběží ve všední dny od 12:25, 16:25 a 23:25, o víkendu budou z důvodu konání mnoha sportovních akcí, které dostávají prostor ve vysílání, zařazeny pouze jednou. Ani diváci ČT1 a ČT24 však o sportovní zprávy nepřijdou, první část bude vždy vysílána souběžně na všech těchto kanálech. Sportovním zpravodajstvím budou diváky provázet Kateřina Nekolná, Stanislav Bartůšek, Jakub Bažant, Michal Dusík a Jiří Rejman.

Novou podobu získala i celková grafika ČT sport, která se odráží od hesla kanálu „Žijeme sportem“. Je kombinací natáčených prvků a grafické postprodukce a tyto úpravy se projeví také ve znělkách řady pořadů. Mírnou změnou podoby projde i logo ČT sport.