Česká televize uvede kuchařskou show s Ditou Pecháčkovou

V pátek 6. září v 18:25 uvede Česká televize první epizodu šestnáctidílné kulinářské série Deník Dity P.

V pátek 6. září v 18:25 uvede Česká televize první epizodu šestnáctidílné kulinářské série Deník Dity P.

V pátek 6. září v 18:25 uvede Česká televize první epizodu šestnáctidílné kulinářské série Deník Dity P. Kulinářská expertka a šéfredaktorka Dita Pecháčková převedla ve spolupráci s režisérem Davidem Ondříčkem recepty ze své stejnojmenné knihy na televizní obrazovku.

Pecháčková jako průvodkyně pořadem prozrazuje svoje oblíbené recepty a fígle, které zdědila po babičce. Série se natáčela v jejích skutečných kuchyních, minimalistické městské a venkovské na chalupě. Pro dosažení co nejlepšího obrazu je Deník Dity P. natočen ve formátu HD na kameru osazenou filmovými skly, za použití steadicamu, kamerového jeřábu a filmových světel.

„Ačkoli v současné době paralelně nejen na programech České televize existuje několik nejrůznějších formátů o vaření, tak věřím, že Deník Dity P. je z několika důvodů výjimečným projektem. Hlavně proto, že není pouze o samotném vaření, nepředkládá divákům jen recepty, ale prostřednictvím své protagonistky mnohé vypovídá také o životním stylu a o rodinných a mezilidských vztazích,“ řekl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Dita Pecháčková byla pět let šéfredaktorkou časopisu Apetit a v současné době vede firemní magazín Albert. Její Kuchařka Deník Dity P. se několikrát ocitla na špičce prodejností a má za sebou několik dotisků.