České ragbistky vyhlásily sbírku

České ragbistky vyhlásily sbírku na podporu své účasti ve finálové skupině Evropského poháru.

České ragbistky vyhlásily sbírku na podporu své účasti ve finálové skupině Evropského poháru. Zdroj: archiv

Český národní tým ženského ragby s pomocí agentury Made by Vaculik rozjíždí na crowdfundingovém serveru startovac.cz kampaň na podporu svojí účasti na mezinárodním turnaji ve Švýcarsku.

Národní tým ženského ragby poprvé v historii dostal oficiální pozvánku do finálové skupiny Evropského poháru. Tento nejstarší mezinárodní ženský ragbyový turnaj se koná ve švýcarském Zugu od 28. října do 1. listopadu. Vzhledem k finančním problémům, se kterými se potýká Česká ragbyová unie, si hráčky musejí připlácet nejen na přípravu, ale z části pokrývat i náklady na samotný turnaj.

Nepříznivé finanční podmínky inspirovaly jednu z hráček, Kateřinu Pokornou z pražské Tatry. Ta ve spolupráci s manažerem národního týmu Martinem Charvátem dala do pohybu kampaň, která má pomocí crowdfundingového serveru startovac.cz získat finance a pomoci tak národnímu týmu k prvním zkušenostem z tak významného mezinárodního turnaje.

O kreativní podobu kampaně se postarali Pavel Sobek, Kateřina Bendíková a Miloslav Černý z agentury Made by Vaculik. Jako součást kampaně vzniklo i propagační video za podpory filmové produkce Savage, která projektu poskytla nejen techniku, ale i tým v čele s režisérem Janem Těšitelem a kameramanem Markem Dvořákem.

Kampaň potrvá do 4. listopadu.