Český internet v dubnu zaznamenal nárůst zhlédnutých videí

Internet v mobilu

Internet v mobilu

Počet zahájených přehrání multimediálního obsahu na webech zapojených do výzkumu NetMonitor se v dubnu zvýšil o více než šest milionů. Přitom rostl počet zhlédnutých videí jak v bulvárních magazínech, tak na zpravodajských webech. Počet uživatelů multimediálního obsahu se ve čtvrtém měsíci letošního roku zvýšil o více než 40 tisíc.

Počet reálných uživatelů navštěvujících webové stránky zapojené do výzkumu dosáhl v dubnu téměř 6,6 milionu. Denně navštívilo zapojené weby v průměru 3,3 milionu RU. Návštěvnost zkoumaných webových stránek byla vyšší v pracovních dnech než o víkendech, a to téměř o milion uživatelů.

Mobilní webové stránky navštívilo více než 2,73 milionu uživatelů, což je o téměř 30 tisíc uživatelů více než v březnu. Nejvíce mobilních uživatelů a zobrazení stránek zaznamenaly zpravodajské weby a horizontální portály. Nejvyšší nárůst počtu reálných uživatelů vykazovaly kategorie Databáze a katalogy a TV, rádia, u obou vzrostla návštěvnost přibližně o 120 tisíc RU.

Nejpočetnější skupinou návštěvníků internetových stránek jsou ti ve věku 35 až 44 let. Tito uživatelé představují téměř čtvrtinu celé internetové populace a generují více než pětinu zobrazení stránek.