Český rozhlas Plus povede Alexandr Pícha

Stanici ČRo Plus povede Alexandr Pícha

Stanici ČRo Plus povede Alexandr Pícha Zdroj: archiv

Daniela Rause nahradí na postu šéfredaktora veřejnoprávní rozhlasové stanice ČRo Plus Alexandr Pícha. Na pozici ředitele Centra vysílání pak místo Ondřeje Nováčka nastoupí Ondřej Kopa.

Vedení stanice Český rozhlas Plus se od 1. srpna ujme Alexandr Pícha, současný ředitel Centra Nových médií a bývalý šéfredaktor a ředitel Radiožurnálu. Mezi jeho úkoly bude spadat např. přechod stanice na VKV, ke kterému dojde 2. listopadu. Ve funkci šéfredaktora nahradí Daniela Rause, který na vlastní žádost odchází z Českého rozhlasu k 31. 7. Pícha nadále zůstává ředitelem Centra Nových médií, které se stará především o multimediální rozměr vysílání ČRo.

V polovině srpna do Českého rozhlasu nastoupí také nový ředitel Centra vysílání. Ondřej Kopa na této pozici vystřídá Ondřeje Nováčka.

Alexandr Pícha zastával v Českém rozhlasu řadu manažerských pozic. Od roku 2010 působí jako ředitel Centra Nových médií. Pracovní dráhu začal na postu zpravodaje Československého rozhlasu, pak se posunul na místo zpravodaje České televize na Slovensku. Asi deset let plnil úlohu šéfredaktora a později ředitele stanice Radiožurnál. Byl také zástupcem programového ředitele a vedoucím projektu digitálního vysílání. V letech 2006–2007 pracoval jako zahraniční zpravodaj v USA.

Ondřej Kopa působil na začátku devadesátých let jako redaktor v Českém rozhlase Ostrava, poté se stal parlamentním zpravodajem stanice Radiožurnál. V roce 1998 nastoupil do TV Prima, kde zastával pozici zástupce šéfredaktora zpravodajství a vedoucího domácího a regionálního zpravodajství. V ČT24 pracoval od roku 2010. Nejprve jako šéfeditor odpovědný za denní kontinuální vysílání a od roku 2012 jako šéfeditor odpovědný za večerní kontinuální vysílání a zároveň vedoucí redakce večerních pořadů Události, komentáře, Interview, Hyde Park a Před půlnocí.