Český rozhlas připravuje změny v publicistice Radiožurnálu

Pořadem Dvacet minut Radiožurnálu aktuálně provázejí Veronika Seláčková a Martin Veselovský

Pořadem Dvacet minut Radiožurnálu aktuálně provázejí Veronika Seláčková a Martin Veselovský

Průvodkyni pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Veroniku Sedláčkovou by měla od začátku příštího roku nahradit Helena Šulcová. Podle informací z Českého rozhlasu to zřejmě nebude jediná změna v publicistice Radiožurnálu.

Podle informací, které získala Strategie, se s příchodem příštího roku chystají změny na moderátorském postu publicistického pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Veroniku Sedláčkovou, která diskusní pořad připravuje společně s Martinem Veselovským, by měla vystřídat Helena Šulcová.

„Helena Šulcová ani Veronika Sedláčková z našeho vysílání příští rok nezmizí. V těchto dnech zakončujeme debatu o podobě některých publicistických pořadů, jestli se to dotkne i jejich stávajících moderátorů, není zatím jasné,“ odpověděla na dotaz Strategie, jestli Sedláčková ve Dvaceti minutách končí, mluvčí rozhlasu Zora Karmazin Blümlová.

Helena Šulcová by se měla podle informací Strategie vrátit k přípravě pořadu Dvacet minut RadiožurnáluHelena Šulcová by se měla podle informací Strategie vrátit k přípravě pořadu Dvacet minut Radiožurnálu | Khalil Baalbaki

Pro Helenu Šulcovou by moderování Dvaceti minut nebylo krokem do neznáma. Pořadem provázela už v letech 2009 a 2010, poté na více než dva roky přerušila svou spolupráci jak s Českým rozhlasem, tak s Českou televizí a odešla do Bonnu na studijní pobyt. V lednu 2013 se do Českého rozhlasu vrátila jako moderátorka večerního pořadu Stalo se dnes.

Veronika Sedláčková se na přípravě Dvaceti minut podílí od léta 2012. Pořad se vysílá od září 2006 každý všední den po 17. hodině.