Český rozhlas se dohodl na spolupráci s německým veřejnoprávním Mitteldeutscher Rundfunk

Nové logo Českého rozhlasu

Nové logo Českého rozhlasu

Český rozhlas uzavřel dohoda o vzájemné spolupráci s německým Mitteldeutscher Rundfunk. V rámci dohody se obě veřejnoprávní instituce zavazují například k vzájemné výměně pořadů, především v oblasti zpravodajství, kultury a vzdělávání.

V rámci spolupráce půjde konkrétně o výměnu aktuálních informací z politického i kulturního života obou sousedních zemí, společné akce klasické a současné hudby nebo tvorbu rozhlasových a internetových obsahů, na které se budou společně podílet obě strany. V plánu je také výměna zkušeností mezi pracovníky ať už v redakční či technické sféře.

„Styčné plochy a možnou inspiraci do budoucna vnímám zejména u zpravodajsko-publicistických stanic MDR-Info a Český rozhlas Plus,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Mitteldeutscher Rundfunk je veřejnoprávní rozhlas a televizi vysílající pro německé spolkové země Durynsko, Sasko a Sasko-Anhaltsko. Je součástí sítě ARD a představuje jejího 5. největšího vysílatele. Působí v regionu o rozloze 55 tisíc km2 s přibližně 8,7 miliony obyvatel, v němž je přihlášeno více než 4,6 milionů rozhlasových a téměř 4,1 milionů televizních přijímačů (údaje z roku 2011).