Český rozhlas uvádí další retro speciál

Nové logo Českého rozhlasu

Nové logo Českého rozhlasu

Český rozhlas u příležitosti svých 90. narozenin uvádí třetí pokračování speciálního programového projektu Rádio Retro. Tentokrát zpřístupní archivní záznamy z roku 1968. Vysílání, které bude ve streamu umístěno na webových stránkách, začne 19. srpna a poběží do 19. září.

Vysílání Československého rozhlasu z roku 1968 ukazuje, jak vypadala společnost, než ji změnila normalizace. Pro posluchače jsou připraveny záznamy s Arnoštem Lustigem, Karlem Kynclem, Jindřiškou Smetanovou, Jiřinou Štěpničkovou, s Jiřím Grossmannem, Miloslavem Šimkem a Luďkem Nekudou, s filosofem Jiřím Hermachem, spisovatelem a dramatikem Františkem Pavlíčkem, s Věrou Čáslavskou, Janem Třískou a mnoha dalšími.

Na začátku byl nápad ředitele Centra vysílání Českého rozhlasu Ondřeje Nováčka. „Často vysíláme z archivu krátké ukázky nebo komponované pořady, ale zatím nikdy jsme nepustili archivní vysílání souvisle na ploše několika hodin nebo dokonce dnů,“ uvedl při zahájení vysílání prvního bloku Rádia Retro 6. května letošního roku. Tento blok obsahoval pořady „Jak se máte Vondrovi“, „A léta běží, vážení“ a řadu dalších. 3. června bylo spuštěno Rádio Retro II. Od 19. srpna naváže Rádio Retro 1968, které Český rozhlas uvádí u příležitosti srpnových událostí.