ČT zveřejnila jarní program, tahákem budou Nevinné lži

Jarní schéma České televize

Jarní schéma České televize

Česká televize na jaře nabídne nový cyklus televizních filmů Nevinné lži, ve kterém se představí například Aňa Geislerová, Daniela Kolářová či Jiří Langmajer. Osm příběhů, které spojuje téma zdánlivě nevinných lží, se má vysílat každou neděli od 20:00 na ČT1.

Na první program se v první půlce příštího roku zároveň vrátí soutěž Taxík s původními moderátory Alešem Hámou a Monikou Absolonovou.

V zimních měsících se program zaměří spíše na nové publicistické formáty. Mezi ně patří například pořad Ivety Toušlové Rub a líc o fenoménech moderní doby. Od ledna se diváci mohou těšit na pořad převzatý z BBC Tajemství rodu, ve kterém známé osobnosti pátrají po minulosti svých předků.

Jarní schéma České televizeJarní schéma České televize

Novinkou ČT2 bude v jarním schématu soubor pěti dokumentů Český žurnál, které reflektují klíčové události roku 2012. Druhý program ČT zároveň nabídne nové pořady z žánru docu-soap, který se natáčí jako dokument, ale stříhá jako seriál. Diváci v nich budou sledovat osudy závislých žen nebo příběhy novomanželů či čerstvých matek. Z takzvaných historických formátů bude televize vysílat například Těžká léta československého filmu 1969-1989.

Vedle nových žánrů ČT příští rok v souvislosti s 60. výročím televizního vysílání nabídne také pořady ze „zlatého fondu ČT“.

Z proslulých seriálů bude televize vysílat mimo jiné pořady Nemocnice na kraji města, F. L. Věk nebo Cirkus Humberto. Ze slavných divadelních představení ČT uvede hry Hrdý Budžes s Barborou Hrzánovou nebo Sluha dvou pánů s Miroslavem Donutilem.