ČT24 a ČT Sport od podzimu s novou grafikou a dalšími změnami

Zpravodajství na ČT24 k povodním  přitáhlo rekordní počet diváků

Zpravodajství na ČT24 k povodním přitáhlo rekordní počet diváků

ČT24 projde kompletní změnou grafiky a nabídne současně jak nový pořad Horizont ČT24, tak obměněnou skladbu moderátorů. Změnou designu rovněž projde ČT sport, který bude vysílat z nového TV studia.

„Bude to poprvé od roku 2005, kdy bude mít ČT24 graficky jednotnou a provázanou podobu,“ vysvětluje ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal. Další novinkou ve vysílání bude i větší důraz na původní zahraniční zpravodajství. „Nabídka původních informací ze zahraničí je jedním z hlavních úkolů veřejnoprávního média, který komerční stanice v takové míře plnit nemohou. Divákům proto nabídneme nový půlhodinový pořad Horizont ČT24, který bude vysílaný každý všední den večer,“ pokračuje ve výčtu změn Zdeněk Šámal. Horizont ČT24 bude moderovaným pořadem, kterým budou provázet Michal Kubal a Lenka Nechvátalová. Nového moderátora budou mít také Události, komentáře, ve kterých se bude střídat dvojice Lukáš Dolanský a Martin Veselovský.

Podobně jako ČT24 čeká nová grafická podoba také stanici ČT sport. „Se změnou designu se diváci mohou těšit také na zcela nové televizní studio, které navrhl architekt olympijského vysílání Jaroslav Holota,“ říká ředitel ČT sport Jiří Ponikelský. Hlavním prvkem nové grafiky, která se odráží od hesla kanálu „Žijeme sportem“, je kombinace natáčených prvků a grafické postprodukce. Mírnou úpravou projde i logo ČT sport.