Czech News Center loni kvůli odpisům vykázal osmimilionovu ztrátu

Daniel Křetínský

Daniel Křetínský Zdroj: ctk

Czech News Center, vydavatel nejčtenějšího deníku Blesk a dalších novinových a časopiseckých titulů, loni hospodařil kvůli odpisům se ztrátou 8,2 milionu korun. Provozní zisk před odpisy dosáhl 287 milionů korun.

Celkový výsledek byl podle firmy „významně ovlivněn odpisy oceňovacího rozdílu z nabytého majetku z titulu fúze, které činily 335 milionů korun“. Celkové výnosy podle údajů z výroční zprávy činily 1,84 miliardy korun.

Vlajkovou lodí vydavatelství je Blesk, který je nejprodávanějším a nejčtenějším deníkem na trhu. Titul doplňuje bulvární deník Aha! a specializovaný Sport. Mezi nejvýznamnější časopisecké tituly patří týdeník Reflex. V loňském roce firma rovněž posilovala digitální aktivity a zaznamenala nárůst návštěvnosti svých webů a on-line inzerce, uvedla ve výroční zprávě.

Pod společností působí dvě tiskárny sídlící v Praze a Ostravě, které jsou vlastněny a provozovány pod hlavičkou Czech Print Center. V roce 2012 firma spustila prvního virtuálního mobilního operátora BLESKmobil. Loni v říjnu začala nabízet předplacenou platební kartu pod značkou Blesk peněženka.

Loňský rok pro vydavatelství znamenal rovněž dokončení převzetí novými vlastníky, jimiž jsou podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč. Vydavatelství, dříve Ringier Axel Springer CZ, je nyní součástí koncernu Czech Media Invest.