Dalšími partnery AMI Communications Kučmáš a Sroka

AMI Communications - Sroka, Kučmáš

AMI Communications - Sroka, Kučmáš Zdroj: red

Novými partnery skupiny AMI Communications se stávají dva dlouholetí členové vedení, Managing Director Eva Sroka a Senior Consultant Jan Kučmáš. Doplňují tak stávající spoluvlastníky, kterými jsou Marek Stránský, Milan Hejl a Jana Marco.

Eva Sroka působí ve společnosti od roku 1998 a v současnosti vede dva týmy konzultantů (zdravotnictví a IT/telco) a dceřinou společnost Digital Communications. Jan Kučmáš pracuje v AMI od roku 2005 a dnes řídí zahraniční kanceláře (Bulharsko, Slovensko a Rumunsko) a dceřinou společnost Design Communications. Sroka bude nově odpovědná za řízení divize Consumer Marketing a Kučmáš divize průmyslu.

Kučmáš v devadesátých letech pracoval jako redaktor v Českém deníku, Reportéru a měsíčníku Interview, později jako senior redaktor a editor v Lidových novinách a v redakci zpravodajství České televize. Od roku 1999 působil jako PR manažer značky Internet On Line a od roku 2000 pracoval čtyři roky jako ředitel korporátní komunikace Eurotelu. V roce 2004 vedl jako šéfredaktor Strategii, odborný týdeník o médiích a marketingu.

Sroka v agentuře AMI Communications působí od roku 1998, kdy pracovala pro klienty z oblasti rychloobrátkového zboží a developmentu. Jako Senior Account Director vedla od roku 2004 tým věnující se klientům z oblasti IT a telekomunikací. V roce 2011 byla jmenována do pozice Managing Director Healthcare & Technology.

Doposud měl Hejl ve firmě 44, Stránský 50,4 a Marco 5,6 procenta. AMI Communications působí na trhu už osmnáct let, zakládajícími partnery byl Hejl a Aleš Langr, který v současnosti vede PR agenturu Crest Communications. AMI Communications je od roku 2001 největší PR agenturou v České republice. Je zakladatelem marketingové skupiny, která s obratem dvanáct miliónů eur patří mezi největší firmy v oblasti Public Relations a Public Affairs v regionu střední Evropy.