Deník E15 zamířil na iPad a Kindle

e15.cz

e15.cz

Deník E15 je nyní v přizpůsobené formě k dispozici všem majitelům tabletů Apple iPad a čteček Amazon Kindle.

Deník E15, který nabízí aktuální zpravodajství s ekonomickým podhledem a další čtení pro volný čas, je tak zdarma k dispozici na všech dostupných druzích distribučních platforem. Tištěný na papíře vychází od konce roku 2007, na webu je ke stažení v PDF formátu od roku 2008, v telefonech Apple iPhone od léta 2010 a nově od uplynulého víkendu i na tabletech a čtečkách elektronických knih.

Podle Petra Bednáře, ředitele divize Mladé fronty Online, byla hlavním kritériem při tvorbě aplikace přehlednost a jednoduchost. „Oproti jiným obdobným projektům jsme na minimum omezili počet lišt, tlačítek a dalších prvků, které mohou při prohlížení obsahu rušit. Obsah vydání také průběžně aktualizujeme, takže čtenář má neustále k dispozici živou verzi, kteráse svým charakterem podobá spíše webu E15.cz,“ vysvětluje Bednář s tím, že aplikace stahuje aktuální balík zpráv každou hodinu.

Uživatelský test nové aplikace pro iPad, který uskutečnila redakce Strategie, potvrzuje především jednoduchou navigaci, čitelnost a přehlednost obsahu. Zprávy jsou řazeny ve sloupcovém formátu, který si skvěle rozumí s posuvem tažením prstu po obrazovce.Také přechod k dalším nebo souvisejícím článkům je velmi jednoduchý a funguje bezchybně.

Nová aplikace pro IPady je ke staženína App Store, k odběru E15 na čtečky Kindle se můžete zaregistrovat prostřednictvím stránky .