Digitální peněženka V.me by Visa má být od příštího roku také v Česku

Platební karty

Platební karty Zdroj: Sean MacEntee/flickr

Digitální peněženka V.me by Visa by měla od příštího roku fungovat také v Česku. Celkem bude služba V.me fungovat ve dvanácti evropských zemích.

Letos bude peněženka spuštěna v Německu, Irsku, Norsku, Švédsku a Itálii a na příští rok se chystají pilotní programy jak v Řecku, tak České republice a na Slovensku. “Aktuálně jsme spolu s klíčovými bankami a internetovými obchodníky ve fázi intenzivního plánování. Rozjezd služby V.me by Visa pro české držitele karet by se měl uskutečnit do první poloviny příštího roku,” potvrdil informaci Marcel Gajdoš, regionální manažer Visa Europe pro Českou republiku a Slovensko.

Visa Europe rovněž oznámila, že hodlá investovat dalších 200 milionů eur (bezmála 5 a půl miliardy korun) do rozvoje digitálních plateb v Evropě. Zavede například program, jenž podpoří obchodníky v přijímání této služby, a tak dále rozšíří řady 20 000 obchodníků, kteří již V.me by Visa přijímají.

V.me by Visa je digitální peněženka, která umožňuje bankám a finančním institucím, aby tuto službu podporovanou Visou opatřily vlastním jménem a značkou. V současnosti funguje ve Velké Británii, Francii, Španělsku a Polsku. Průběžně byla nabízena vybraným zákazníkům účastnických bank, od roku 2015 se plánuje komerční uvedení služby.