Digitální sekci AKA povede Oldřich Dostál

Oldřich Dostál vede digitální sekci AKA

Oldřich Dostál vede digitální sekci AKA Zdroj: archiv

Asociace komunikačních agentur jmenovala historicky sedmého předsedu sdružení Digitální Agentury. Stal se jím Oldřich Dostál, který střídá Vladimíra Rejlka z agentury Wunderman.

Nový předseda sekce Digitálních Agentur při AKA Oldřich Dostál je zároveň ředitelem digitální divize mezinárodní komunikační agentury McCann Prague. Zkušenosti s obchodem získal na klientské straně a posledních devět let se stará se svým týmem o kompletní online komunikaci mezinárodních i lokálních zadavatelů.

Na postu předsedy se pravidelně střídají zástupci členských agentur už od roku 2010. Od Vladimíra Rejlka z agentury Wunderman přebírá Dostál spolu s digižezlem i několik rozjetých projektů.

Jako společný projekt AKA a její digitální sekce vznikla iniciativa Férový tendr. Projekt, v rámci kterého byl zformulován soubor doporučení pod názvem „Zásady férového tendru“, má za cíl eliminovat zbytečně vypisované tendry, pro ty ostatní chce stanovit jasná pravidla, z jejichž dodržování budou profitovat agentury i zadavatelé.

„Definování zásad je jen začátkem procesu,“ říká končící Vladimír Rejlek a dodává: „Na nového předsedu čeká spousta práce. V plánu jsou workshopy, diskuse na konferencích a další aktivity, které pomůžou myšlenku uvést do praxe.“

V letošním roce budou pokračovat i interaktivní workshopy pro klienty, které si získaly velkou oblibu. Čtyři aktuální témata postupně představí zástupci jednotlivých členských agentur.