Do čela VLP míří Jitka Bosáková

Jitka Bosáková, VLP

Jitka Bosáková, VLP

Vydavatelství Vltava-Labe-Press povede od července jeho dosavadní výkonná ředitelka Jitka Bosáková. Ve funkci generálního ředitele a předsedy představenstva nahradí Miroslava Pavla, který se přesune na post předsedy dozorčí rady.

„Právě míříme na jednání představenstva do Pasova, kde by měla být pasní Bosáková ve funkci potvrzena,“ řekl ve středu ráno Strategii Pavel. Ten řídil Vydavatelství poslední tři roky. Poté, co už s pasovskými majiteli nechtěl prodlužovat smlouvu, přemluvili ho na post šéfa dozorčí rady.

Bosáková zasedá v představenstvu VLP od roku 2000, první dva roky byla jeho místopředsedkyní. Od té doby byla také v nejvyšším managementu vydavatelství jako výkonná ředitelka.

Pavel vydavatelství převzal po odchodu Zoltána Morvaie v létě 2008 s cílem firmu finančně stabilizovat. Vydavatelství bylo tehdy ztrátové, Pavlovi se ho povedlo během tří let dovést do mírného zisku.

Vltava-Labe-Press patří německé společnosti Verlagsgruppe Passau GmbH Axela Diekmanna, připomíná ČTK. V České republice je vydavatelem Deníku, který vychází v 71 regionálních mutacích. Vydává i 23 týdeníků a je zároveň provozovatelem serveru Deník.cz. Společnost má zhruba 1200 stálých zaměstnanců.