Dozorčí rada OHL ŽS odvolala Štefla z vedení firmy. V jejím čele byl 20 let

Michal Štefl

Michal Štefl Zdroj: ctk

Michal Štefl skončil v pozici generálního ředitele a předsedy představenstva jedné z největších tuzemských stavebních firem OHL ŽS. V čele firmy byl přes 20 let. Dozorčí rada Štefla odvolala minulý týden, potvrdil Tomáš Psota z vedení společnosti. Důvody Šteflova odvolání nesdělil.

Novým předsedou představenstva společnosti a generálním ředitelem je José Emílio Pont Pérez. Štefl bude v rámci skupiny OHL působit na pozici místopředsedy dozorčí rady OHL ŽS. Brněnská stavební firma patří do skupiny, kterou ovládá španělská OHL. Ta vlastní naprostou většinu akcií.

Podle Peréze Štefl OHL ŽS dokázal provést náročným obdobím transformace na akciovou společnost a etablovat ji mezi největší stavební firmy.

Společnost čekala ztrátu

„Zároveň se těším na další spolupráci, neboť bychom rádi i nadále využívali jeho bohaté více jak 35leté zkušenosti ve stavebnictví. V současném vysoce konkurenčním prostředí je další rozvoj společnosti naším společným zájmem,“ uvedl Peréz v prohlášení společnosti. Štefl k tomu uvedl, že se chce i nadále podílet na rozvoji společnosti a spolupracovat zejména na strategickém směřování firmy.

Štefl koncem loňského roku řekl, že firma počítá za rok 2015 s růstem tržeb o zhruba 30 procent na odhadovaných 13 miliard korun. Zároveň ale plánovala ztrátu, která souvisela s cenami, za které se stavělo v minulých letech.

OHL ŽS patří k největším stavebním firmám v tuzemsku. V poslední době se firma prosazuje mimo jiné například na Balkáně. K tradičním trhům patří Slovensko. Její doménou jsou zejména železniční stavby.