Druhou řadu Terapie uvede HBO v listopadu

Karel Roden v hlavní roli seriálu Terapie

Karel Roden v hlavní roli seriálu Terapie Zdroj: HBO CR

Televizní stanice HBO chce navázat na předloňský úspěch seriálu Terapie s Karlem Rodenem v hlavní roli. Nové příběhy kontroverzního psychologa a jeho pacientů vznikaly loni a vyžádaly si 76 natáčecích dnů. Na programu HBO tento cyklus odstartuje 4. listopadu. Dalších 35 epizod bude premiérově uváděno během následujících sedmi týdnů, každý všední den vždy od 20 hodin.

„I v té původní izraelské verzi měla Terapie dvě sezony, a tak nebylo proč váhat,“ uvedl po dnešní prezentaci v Praze generální ředitel HBO Europe Ondřej Zach. Podle něj měla první řada složená ze 45 dílů úspěch u diváků i kritiky a přinesla HBO nárůst sledovanosti i růst prodejů předplatného. Navíc získala výroční cenu FITES a vyprodána byla i DVD edice.

Druhá řada má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstal Karel Roden v roli psychologa a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská, Kateřina Winterová, David Švehlík, Tereza Voříšková a Jiří Ornest. Důležitou postavou nové řady je arogantní důstojník v podání Jiřího Štěpničky. Ve vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. Z původního obsazení zůstala Klára Melíšková, Jan Cina a Berenika Kohoutová.

Hlavním dramaturgem byla Iva Klestilová, původní režijní tým ve složení Petr Zelenka, Jaroslav Fuit a Marek Najbrt doplnila Lenka Wimmerová. Scénáře jednotlivých epizod napsali Iva Klestilová, Lenka Wimmerová, Robert Geisler a Petr Zelenka. Seriál opět snímal kameraman Alexander Šurkala, architekta Ondřeje Nekvasila vystřídal Jan Vlček.

Seriál vychází z izraelského formátu Be'Tipul, jehož autorem je producent, scenárista a režisér Hagai Levi. Světově populární se stala americká verze In Treatment, která byla uvedena i na českých obrazovkách pod názvem V odborné péči v hlavní roli s irským hercem Gabrielem Byrnem.