FLE media awards 2012 hlásí 68 přihlášek

FLE media awards

FLE media awards

Do sedmého ročníku soutěže FLE media awards (zkráceně FLEMA), která oceňuje nejlepší mediální kampaně a kreativní využití médií v Česku a na Slovensku se přihlásilo 68 kampaní. Soutěž vyhlašuje společnost FLEmedia, mediální poradce a auditor, součást sítě Fairbrother Lenz Eley.

Z celkového počtu přihlášených kampaní probíhalo 42 v Česku, 23 na Slovensku a 3 probíhaly v obou zemích společně. Oproti roku 2011 narostl počet slovenských kampaní o 35 %. Nejvíce přihlášek je v kategorii Nejlepší využití digitálních médií, která tak oproti loňsku přeskočila kategorii Nejlepší malá kampaň (12). Největší nárůst oproti loňskému roku nastal v kategorii Nejlepší využití radia, kam bylo přihlášeno 9 kampaní (vloni pouze 1). Také v kategoriích Nejlepší využití kinoreklamy a Nejlepší využití OOH se počet přihlášek oproti loňsku zvýšil. Celkově bylo letos přihlášeno o 3 % méně kampaní než vloni.

Soutěží se v osmi kategoriích – v šesti kategoriích podle mediatypu (nejlepší využití TV, tisku, OOH, rádia, kinoreklamy a digitálních médií) a ve dvou průřezových (Nejlepší kampaň a Nejlepší malá kampaň). Přihlásit kampaň do soutěže mohl kdokoli, kdo se podílel na jejím vzniku (mediální agentura, reklamní agentura, zadavatel reklamy, médium, atd.). Přihlášeny mohly být práce, které byly realizovány na českém nebo slovenském trhu v období od 1. ledna 2011 do 30. června 2012.

Odborná porota hlasuje ve dvou kolech. V prvním kole více než 70 porotců ze strany zadavatelů, agentur a dalších odborníků z komunikačního průmyslu nominují kampaně na shortlist. Shortlist bude oznámen na mezinárodní konferenci Creativity & Effectiveness in Media 21. září 2012. Ve druhém kole užší porota na svém zasedání vybere vítěze jednotlivých kategorií, kteří budou slavnostně vyhlášeni 18. října 2012 v průběhu galavečera konaného v hotelu Corinthia.

Tuto soutěž vyhlašuje poradenská a auditorská společnost FLEmedia a dlouhodobě ji podporují Power Combi vydavatelství Mafra, Bigmedia, At media a HyperCube. Novými partnery pro letošní ročník se staly společnosti Seznam.cz, Media Marketing Services, Mediaresearch a Astrosat.