Fričová je novou mluvčí ČT

Fričová

Fričová

Česká televize má novou tiskovou mluvčí. Stala se jí Michaela Fričová, která ve funkci střídá Ladislava Štichu. Ten se na svém odchodu dohodl s generálním ředitelem Petrem Dvořákem už na konci loňského roku. Fričová dříve působila na stejném postu v televizi Nova.

„Jsem velmi rád, že můžeme navázat na naši předchozí spolupráci v oblasti televizního vysílání a pevně věřím, že se nám s novým týmem komunikace podaří posílit u diváků a veřejnosti vnímání České televize jako důležité a respektované veřejné instituce, která je zároveň moderní, otevřenou a fungující společností,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák, který dříve právě na Nově působil.

Pod nový útvar Vnější a vnitřní komunikace bude spadat komunikace s novináři a odbornou veřejností, vnitřní komunikace, ale také Divácké centrum a charitativní činnost ČT. Ředitelkou komunikace ČT je již od konce minulého roku Daniela Němcová. Před nástupem do TV Nova pracovala Fričová jako novinářka v Týdnu a v Marketing&Media. Vystudovala žurnalistiku a mediální studia na Fakultě sociálních věd Karlovy univerzity v Praze a na University of Glamorgan ve Velké Británii.