Hamé hledá nejkrásnější ovocný oděv

Hamé (ilustrační foto)

Hamé (ilustrační foto) Zdroj: Hame

Společnost Hamé vyhlašuje třetí ročník úspěšné návrhářské soutěže Hamé Sweet Fashion. Úkolem mladých návrhářů z řad studentů českých a slovenských středních, vyšších odborných a vysokých oděvních a uměleckých škol je navrhnout modely, které svým tvarem, barvou či příchutí připomínají ovoce, nebo sladké plody dokonce přímo obsahují. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích, první tři nejúspěšnější v každé z nich čeká velmi zajímavá finanční odměna.

Čeští i slovenští návrháři se mohou se svými návrhy hlásit až do 16. srpna. Přihlášené návrhy následně posoudí odborná porota, v níž zasednou i významní čeští módní návrháři a stylisté, a vybere z nich finalisty.

„Tato soutěž si již díky předchozím ročníkům vydobyla slušné renomé. Proti loňskému roku jsme upravili pravidla – studenti nyní soutěží ve dvou kategoriích – středoškolské a vysokoškolské. Mladí návrháři tak mají větší šanci na úspěch a je to férovější. Stále ale platí, že hledáme zejména osobitost a kreativitu. Ve finálové fázi soutěže samozřejmě důkladně posoudíme i to, do jaké míry jsou studenti schopni svůj návrh vtělit do reálného oděvu, zpracovat materiály a svůj oděv patřičně prezentovat,“ přiblížila známá česká oděvní designérka Liběna Rochová, která předsedá porotě soutěže.

Finále v listopadu

Finále soutěže proběhne 4. listopadu v Praze. Z modelů, které postoupí do finálové Hamé Sweet Fashion Show, vybere porota bezprostředně po módní přehlídce tři nejlepší v každé ze dvou kategorií. Jejich autoři se mohou těšit na zajímavé finanční odměny – vítězové získají 30 tisíc, druzí v pořadí 15 tisíc a třetí pak pět tisíc korun.

„Předchozí ročníky Hamé Sweet Fashion se povedly a já věřím, že letos bude soutěž ještě lepší. Naše firma se snaží být inovativní a otevřená vůči mladé generaci, chceme vytvářet prostor pro mladé talenty a podporovat jejich rozvoj a kreativitu, protože tu podporu potřebují a začínat je vždy těžké. Jsme rádi, že tak vlastně pomáháme startovat kariéry novým nadějným návrhářům,“ řekl Martin Štrupl, generální ředitel společnosti Hamé, která je předním českým producentem kvalitních džemů s vysokým podílem ovoce, povidel a dalších výrobků z ovoce.