Hamšík odchází z Ringier Axel Springer CZ

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Ringier

Novinář a manažer Ivan Hamšík odchází na vlastní žádost z postu šéfredaktora nových projektů vydavatelství Ringier Axel Springer CZ, přestože byl jmenován šéfredaktorem se zodpovědností za vývoj nových projektů teprve v květnu letošního roku.

Od roku 2007 Hamšík působil jako šéfredaktor online titulů, v roce 2010 byl zároveň jmenován ředitelem sekce Digital, v rámci níž byl zodpovědný za strategický a technologický rozvoj internetových aktivit společnosti. Od května 2011 řídil z postu šéfredaktora redakci zpravodajského týdeníku Reflex. Jako vedoucí projektu stál Ivan Hamšík také u zrodu integrovaných multimediálních newsroomů vydavatelství, které byly spuštěny na podzim 2011.
„Již více než dvacet let pracuji pro velké nadnárodní mediální společnosti, například pro vydavatelství Mafra či Ringier Axel Springer CZ. Představují pro mě mimořádně inspirativní a progresivní prostředí, na druhou stranu se člověk občas stává pouze malým kolečkem v soukolí administrativy a svazujících pravidel. Svoje letité zkušenosti z tištěných i elektronických médií a z manažerských postů, nepřeberné kontakty, nápady a vize chci nyní zužitkovat v několika zajímavých soukromých projektech, které mne budou naplňovat jak v pracovní, tak i osobní rovině,“ řekl k odchodu Ivan Hamšík.