Hovory z Lán bude vysílat Blesk na webu, chystá čtyři přenosy za rok

Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman Zdroj: ctk

Deník Blesk bude na webu vysílat pravidelné rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem z Lán. Poprvé třicetiminutový pořad uvede tuto neděli a zaměří se na aktuální témata z České republiky a ve světě.

„Prezidentské rozhovory na zámku v Lánech mají v České republice již dlouholetou tradici. Nyní v tomto obsahovém segmentu vznikl určitý prostor, kde můžeme čtenářům a divákům zprostředkovat nejen názory pana prezidenta, ale i autentickou atmosféru z Lán,“ uvedl šéfredaktor Blesku Radek Lain.

Vysílání bude rozděleno na čtyř až pětiminutové tematické bloky, které se mají týkat dění v Česku i ve světě. Na celospolečenské dění budou reagovat experti a političtí oponenti. Dotazy pro prezidenta mohou přes facebookový účet pokládat i čtenáři.

Přenosy rozhovorů s hlavou státu se staly tématem loňského podzimu, poté co prezident v Hovorech z Lán na Radiožurnálu pronesl několik vulgarit. Rozhlas se poté stal terčem kritiky vysílací rady i Rady ČRo a rozhodl se Hovory příště vysílat ze záznamu. Po nesouhlasu prezidenta se pravidelné rozhlasové rozhovory nakonec vysílají na stanici Frekvence 1.

Blesk.cz má v plánu čtyři přenosy do roka, vždy jeden po třech měsících. Pořadem bude provázet moderátor David Vaníček. První živý videopřenos se uskuteční v neděli 8. února od 11:00. Po skončení bude videozáznam dostupný v archivu.

Glosa: Prezident se nemýlí