Hudbu na Radiožurnálu bude určovat Petr Král

Petr Král je novým hudebním dramaturgem raddiožurnálu

Petr Král je novým hudebním dramaturgem raddiožurnálu

Novým hudebním dramaturgem Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu se od 1. června stal Petr Král. Hudební dramaturgie nejposlouchanější stanice Českého rozhlasu se současně rozšíří a bude více reagovat na programový obsah vysílání Radiožurnálu.

„Už koncem května jsme zvýšili počet písní, které Radiožurnál hraje, a snížili tak jejich opakování. Teď se chystáme projít všechny hrané písně a posoudíme jejich vhodnost s ohledem na celkové zacílení Radiožurnálu. Během léta budeme hledat a postupně přidávat další tituly, aby hudební nabídka byla co nejpestřejší,“ říká o svých nejbližších plánech Petr Král.

Král vystřídá ve funkci Radka Sedláčka, který se hudební dramaturgií Radiožurnálu zabýval externě a živil se hlavně jako řidič mětra.

Petr Král se v rádiích pohybuje od roku 1991. Pracoval jako moderátor mimo jiné v Rádiu Bonton, Evropě 2, Rádiu City, Rádiu Blaník a Oldies Radiu. Zastával i pozice programového a generálního ředitele. Od ledna 2010 působí v Českém rozhlase v roli moderátora nejprve ranního, poté odpoledního Radiožurnálu. Po celou dobu své rozhlasové kariéry se věnuje i hudební dramaturgii a hudebním formátům rozhlasových stanic.