Huffington Post opouští jeho slavná zakladatelka, zaměří se na wellness

Arianna Huffingtonová opouští Huffington Post

Arianna Huffingtonová opouští Huffington Post Zdroj: Profimedia

Jedno z nejúspěšnějších digitálních médií ve Spojených státech, Huffington Post, opouští po 11 letech jeho spoluzakladatelka, prezidentka a šéfredaktorka v jedné osobě, Arianna Huffingtonová. Rozhodla se věnovat svému start-upu Thrive Global zaměřenému na wellness služby.

Americká podnikatelka Arianna Huffingtonová se ve svých 66 letech rozhodla spustit start-up, kvůli kterému opouští úspěšný digitální zpravodajský server Huffington Post. Ten založila v roce 2005 s Kennethem Lererem a Jonahem Perettim a 11 let vedla z pozice CEO a šéfredaktorky. Server koupila v roce 2011 společnost AOL za 315 milionů dolarů, a tu v loňském roce získal Verizon za 4,4 miliardy dolarů.

Huffingtonová podepsala s Verizonem loni v červnu nový čtyřletý kontrakt, který jí zaručoval vedoucí pozici, když však oznámila před dvěma měsíci založení Thrive Global, vedení Verizonu jí podle informací The Wall Street Journal nedalo příliš možností pokračovat na dvou židlích.

„Je důležité uvědomit si, když se jedny dveře zavírají a druhé otevírají, a tato chvíle podle všeho právě nastala,“ řekla americkému deníku Huffingtonová.

Start-up Thrive Gobal má pomoci zlepšit firmám životní pohodu jejich zaměstnanců. Podle informací The Wall Street Journal již nyní probíhá ve spolupráci s firmou Accenture testování služby, do ostrého provozu má vejít v listopadu tohoto roku.