Instinkt povede Jana Víšková

Jana Víšková

Jana Víšková

Společenský týdeník Instinkt z vydavatelství Empresa Media bude mít od 1. května nové vedení. Místo Marka Stoniše, který odchází do časopisu Reflex, bude redakci vést někdejší šéfredaktorka a moderátorka televize Z1 Jana Víšková. Jejím úkolem je zvyšovat čtenářskou atraktivitu a prodeje titulu.

Jana Víšková se v oblasti médií a komunikace pohybuje od roku 1995. Jako reportérka a moderátorka nejprve prošla zpravodajstvím TV Prima, Galaxie a Nova. Poté působila řadu let jako tisková mluvčí a manažerka komunikace organizací jako Fond národního majetku, CzechInvest, České aerolinie, Ministerstvo pro místní rozvoj a Všeobecná zdravotní pojišťovna.

V roce 2008 se stala moderátorkou nové zpravodajsko-ekonomické televizní stanice Z1, a posléze také její šéfredaktorkou. V České televizi vedla útvar marketingové komunikace, a v rámci prvních prezidentských voleb působila jako tisková mluvčí prezidentského kandidáta Jana Fischera. V posledních letech zároveň přednáší obor mediální komunikace v rámci MBA studia a dalších vzdělávacích programů.