Lidové noviny vyjdou v jednom sešitu a s novými rubrikami

Nový šéfredaktor Lidových novin István Léko (zde na archivním snímku)

Nový šéfredaktor Lidových novin István Léko (zde na archivním snímku) Zdroj: Mlada fronta E15

Lidové noviny budou od příštího pondělí poprvé v kompaktní jednosešitové podobě. Místo dosavadních dvou tenčích sešitů bude mít jeden silnější. V této podobě bude deník vycházet v pracovní den, zatímco velké sobotní vydání bude nadále rozčleněno do čtyř částí.

„Spojení dvou sešitů do jednoho silnějšího o 20 až 24 stranách umožní čtenářům snadnější manipulaci ve zrychlených dnech pracovního týdne. Redakci dá možnost lépe pracovat s rozsahem rubrik podle významu událostí. Inzerentům nabídneme komfort a flexibilitu při umísťování inzerátů,“ vysvětluje ředitel redakce Veselin Vačkov. Pořadí rubrik se nemění, v obvyklých dnech budou vycházet i pravidelné přílohy Akademie, Medicína, Byznys Speciál, Servis LN, magazín Pátek a sobotní přílohy Česká pozice, Orientace a Relax. „V sobotu, kdy má čtenář více času na čtení, ponecháváme noviny v dosavadní čtyřsložkové struktuře,“ dodává Vačkov.

Novinkou v pracovní den je rubrika 24 hodin na poslední straně, která bude přinášet výběr z nejzajímavějších událostí předchozího dne. „Nabízíme dvourychlostní čtení. Titulní a poslední strana umožní čtenářům rychlý přehled dříve, než se pustí do náročnějších textů uvnitř listu,“ říká Vačkov. Další novinkou je pondělní rubrika Pozitivní zprávy, která se věnuje nadacím a dalším společensky prospěšným aktivitám firem a jednotlivců. V pondělním vydání čtenáři najdou také první díl seriálu „Muži a ženy roku 1989“, který bude přinášet nové pohledy na osobnosti přelomové doby, od které uplynulo čtvrt století.

Změnám předcházel průzkum konzumace médií a změn čtenářského chování a preferencí, který si objednal vydavatel deníku společnost Mafra.