Mandelbaum předsedou poroty na Golden Drum

Ve slovinské Portoroži proběhne již 20. ročník mezinárodního reklamního festivalu Golden Drum. Předsedou poroty v kategorii Multi Channel bude Jaime Mandelbaum, který je od tohoto jara nejen kreativním ředitelem agentury Young & Rubicam v České republice, ale nově rovněž vede kreativu skupiny v celé střední a východní Evropě. Letošní ročník Golden Drum se uskuteční od 9. do 11. října.

Předsedou druhé kategorie soutěže – Single Channel – bude Enric Nel-lo, General Digital Creative Director španělské pobočky agentury Grey. Jedním z členů této poroty bude rovněž Martin Charvát, kreativní ředitel české agentury Konektor. Slovensko budou mít v porotě hned dvojí zastoupení: agenturu Made by Vaculik bude reprezentovat kreativní ředitel Peter Ižo a VBG Art Director Gregor Žakejl.
Kategorii Multi Channel bude hodnotit tyto práce: integrované komunikační kampaně, direct kampaně, digitální kampaně, mobilní kampaně, eventy, public relations a inovativní kampaně. Kategorie Single Channel pak bude posuzovat práce přihlášené do následujících oblastí: film, tisk, outdoor, rozhlas, přímá komunikace, design značky & korporátní identita, digitál, mobilní marketing a nová či inovativní média).
Vloni získala na soutěži agentura Young & Rubicam čtyři ocenění – zlato v kategorii Press za vizuál pro dezinfekční prostředek Betadine (Bike Accident) a stříbro za kampaň pro spacáky Coleman (série Beach, Forest, Mountain). V kategorii Outdoor si Youngové odnesli zlato a za Bike Accident stříbrný buben. Další ocenění dostala agentura Leagas Delaney Praha za kampaň Corporate Identity v kategorii Design of Brand & Corporate Identity.